A Cifra Néptánegyüttes tíz éves jubileuma - 2017. szeptember 30.

   Kiemelt
A 10 éves mérai (Edély) Cifra Néptáncegyüttes jubileumának megünneplésére Mérába látogatott a Lókötő és a Nyírség Táncegyüttes.
Bővebben...

Nyári tábor Pusztafalun – 2017. július 5-9.

   Kiemelt
Ez a tábor egy rendszeresen visszatérő nyári tábor, a helyszín Pusztafalu, a Zempléni-hegység gyöngyszeme, 10 éve járunk ide. Bejáratott menete van, minden résztvevő tudja benne a helyét. A tartalmak mindig változnak ugyan, de vannak állandó pontok, amikhez a gyerekek ragaszkodnak pl. az első alkalmasok beavatása, éjszakai őrség, túrázások, bátorság próba…
Bővebben...

Szamoskéren a Margaréták - 2017. június 26. - július 2.

   Kiemelt
2017 júniusának utolsó hetében a Kismargaréta és Margaréta Tánccsoportok újra birtokba vették a Szamoskéri Liget Tábort. Olyan programokat válogattunk össze (hagyományőrzés céljából), amelyek a már régen működő csapatainknál újra és újra ismétlődnek. Elmaradhatatlan játékaink a gyümölcsös, a bábszínház (természetesen saját készítésű bábokkal), a rókavadászat, a számháború és a vizes vetélkedő. A tábori napjainkat zenés ébresztővel és reggeli tornával kezdtük. A szobáikat szobacímerekkel díszítették a táborlakók, amelyhez bemutatkozó műsor is társult. A már ismert és várva várt programok mellett új feladatokkal is készültünk. Ilyenek voltak az idei táborban a két csoport (kicsik és nagyok) közös táncszínházi „produkciói”, a focibajnokság és az éjszakai túra.
Bővebben...

Hétvégi próbák - 2017. október 28-29.

   Kiemelt
Nagyszabású hétvégi próbát tartottak a VLAMI néptáncos diákjai és pedagógusai. A decemberben megrendezésre kerülő nagyműsor előkészületei folytatódtak 2017. október 28-án és 29-én. A nyári tábor „alapozó” próbái után, a művészeti csoportokban zajló műhelymunkák összegzése volt az elsődleges cél ezen a hétvégén. 13 néptánccsoport közel 300 táncosa és 14 pedagógusa vett részt a két nap 11 próbáján. Mindenki hatalmas élményekkel és elégedett fáradtsággal tért haza, izgatottan várva a következő hasonló alkalmat.
Bővebben...

ELSŐ BÁZISINTÉZMÉNYI NAP A VLAMI –BAN 2017. OKTÓBER 19.

   Kiemelt
2017. október 19-én, első alkalommal rendezett Bázisintézményi Pedagógiai Szakmai Napot a Vásárhelyi Művészeti Iskola és a Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központ, a VLAMI székhelyén. Iskolánk kiváló pedagógusai a néptáncos képességfejlesztés, az integráció, a drámás-táncos tehetséggondozó projekt témáiban tartottak előadásokat.
Bővebben...

Bemutatkoznak a Bázisintézmények - Őszi Pedagógiai Szakmai Napok

   Kiemelt
Szeretettel meghívjuk a „Bemutatkoznak a Bázisintézmények” Őszi Pedagógiai Szakmai Napok elnevezésű programunkra
Bővebben...

Képzelet műhely országos rajzpályázat

   Kiemelt
A Cartoon Netwoork rajzfilmstúdió által meghirdetett „Képzeletműhely”rajzpályázaton, a 15 éven aluli gyerekek számára az volt a feladat, hogy találjanak ki és rajzoljanak meg egy teljesen új rajzfilm figurát.
Bővebben...

Tanévnyitó - Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda (Nyíregyháza)

   Kiemelt
A Topogó Táncegyüttes tagjai sem tétlenkedtek a 2017/2018-as tanévkezdés során. A Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskolában szeptember 2-án tanévnyitó ünnepséget tartottak.
Bővebben...

Tanévnyitó - Nagykálló

   Kiemelt
Nagykállóban a 2017/2018-as tanévet a VLAMI táncos diákjai a Városi Sportcsarnokban kezdték.
Bővebben...

Tanévnyitó - Jókai Mór Református Általános Iskola (Nyíregyháza)

   Kiemelt
A Jókaisok nagy családja is megkezdte a tanévet. Szeptember második hetében, az alsó és felső tagozatosok egyaránt betekintést nyerhettek a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola munkájába.
Bővebben...

Tanévnyitó - Dankó Pista Egységes Óvoda- Bölcsőde, Általános Iskola Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium (Biri)

   Kiemelt
Szeptember első napján a Terne Cserhaja Színkör tagjai a Cigánymandala című produkció egy részletével ünnepelték Biriben a Dankó Pista Egységes Óvoda- Bölcsőde, Általános Iskola Szakképző Iskola, Gimnázium Kollégium szervezésében a tanévkezdést.
Bővebben...

Nyírség Kárpát-medencei Néptánctábor negyedik nap (Video)

   Kiemelt
A video megtekintéséhez kattintson a "Bővebben" feliratra...
Bővebben...

A Rivalda Színjátszó kör felhívása

   Kiemelt
Szereted a színházat? Szeretsz szerepelni? Érdekel, hogyan készül egy előadás? Szívesen benéznél a kulisszák mögé?
Bővebben...

Nyírség Kárpát-medencei Néptánctábor második és harmadik nap (Video)

   Kiemelt
A video megtekintéséhez kattintson a "Bővebben" feliratra...
Bővebben...